Започна разпоредително заседание по делото срещу Ивет Стайкова за убийството на баба ѝ - актрисата Виолета Донева. Припомняме, че

...
Започна разпоредително заседание по делото срещу Ивет Стайкова за убийството на баба ѝ - актрисата Виолета Донева. Припомняме, че
Коментари Харесай

Започна делото за убийство срещу внучката на актрисата Виолета Донева

Започна разпоредително заседание по делото срещу Ивет Стайкова за убийството на баба ѝ - актрисата Виолета Донева. Припомняме, че на 7 юли, Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд против Ивет Стайкова, за съзнателно ликвидиране на баба ѝ - актрисата Виолета Донева, осъществено по изключително непосилен за потърпевшата метод и с особена свирепост и с особена свирепост (чл. 116, алинея 1, т. 6, прочие 2 и 3, вр. член 115 от НК).

Според обвинителния акт до 18.10.2022 година Стайкова живеела дружно с приятеля си. През този интервал употребявала марихуана и други опиати и проявявала експанзия, както към приятеля си, по този начин и към неговата майка.

Поради това приятелят на обвинената провел диалог с бабата на Ивет - Виолета Донева и на 18.10.2022 година завел обвинената в дома на актрисата. Виолета Донева не одобрявала използването на опиати и държанието на своята внучка, а Ивет Стайкова заради това таила възприятие на ненавист към баба си.

Вечерта на 19.10.2022 година двете били сами в жилището на актрисата. С желанието на убие баба си, която стояла изправена в едно от пространствата, обвинената взела кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанесла с него общо 54 прободно-порезни рани в региона на главата и тялото на потърпевшата, 6 от които засегнали жизненоважни органи. 

През това време пострадалата била в схващане и изпитвала болежка и страдалчество при всеки удар. Нараняванията довели до остра кръвозагуба, в резултат на която настъпила гибелта на В. Д. След като умъртвила баба си, обвинената напуснала жилището. От заключенията на назначите в хода на досъдебното произвеждане тройна и петорна сложни съдебнопсихиатрични и психични експертизи се открива, че внучката е могла да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си.    

От заключенията на назначените в хода на досъдебното произвеждане тройна и петорна сложни съдебнопсихиатрични и психични експертизи се открива, че Ивет Стайкова е могла да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си, показват от прокуратурата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР